Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

техніка Концерну РРТ

Фб Павла Дроздяка

Середа, 23 червня 2021, 14:51

Рейдерство у Митрополичих садах являлося через брак комунікації Держспецзв'язку та Курії

техніка Концерну РРТ

Концерн РРТ відкинув звинувачення Львівської Архиєпархії УГКЦ у рейдерському захопленні Митрополичих садів та заявив про проведення планових навчань.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив сьогодні на брифінгу начальник управління Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у Львівській області Сергій Жук, Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення не намагався захопити Митрополичі сади у Львові, натомість тут мали пройти планові навчання та перевірка держзв’язку.

"Вчора Держспецзв'язок проводив планові заходи. Це були спеціальні заняття з організації зв'язку, відпрацювання взаємодії з операторами телекомунікації. Усі заходи планувались згідно із заздалегідь затвердженим планом адміністрації Держспецзв'язку. Виїзд планувався до об'єктів Львівської філії Концерну РРТ, і в межах навчань планували задіяти не лише цей об'єкт. Саме на цій ділянці роботи мали проводитись вперше. Автомобілі, що приїхали, були не важкою військовою технікою, а вантажівками із засобами зв'язку – апаратними зв'язку" – пояснив Сергій Жук.

Натомість перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик наголосив, що Курію Львівської Архиєпархії УГКЦ ще 18 червня повідомили про проведення цих навчань й проїзд техніки через територію церкви.

шлося не про розміщення техніки та засобів Концерну РРТ на ділянці, яка передана у постійне користування Львівській міській раді, а фактично проїзд цією частиною до земельної ділянки, на якій розміщені об'єкти, які належать Держспецзв'язку... Ще 18 червня курію проінформовано про те, що такі навчання заплановані і буде необхідно забезпечити проїзд до даної ділянки. Уся проблема та значний соціальний інтерес виник виключно через брак комунікації з боку Держспецзв'язку та курії" – додав Андрій Годик.

Зазначимо, вчора Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ звинуватила Концерн РРТ у рейдерському захопленні Митрополичих садів у Львові й залученні для цього військової техніки.

Додамо, у травні 2017 року депутати міськради затвердили програму відновлення Святоюрського комплексу на 2017-2020 роки, а у лютому того ж року уряд вирішив виділити 20 млн грн на реставрацію споруд собору Святого Юра у Львові.

Для відновлення комплексу необхідно було відселити мешканців з будинку на площі Святого Юра, 5 та відвести земельну ділянку для перенесення телекомунікаційного обладнання "Концерну РРТ".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.