Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Вівторок, 17 жовтня 2023, 15:58

Рущишин, Камельчук та Юрчишин підтримали вилучення ПДФО з місцевих бюджетів

нардепи з Львівщини

5 нардепів з Львівщини підтримали вилучення "військового" ПДФО з місцевих бюджетів, натомість 21 нардеп не голосував за цей законопроєкт.

Сьогодні, 17 жовтня, Верховна Рада України не прийняла в другому читанні законопроєкт № 10037, згідно з яким з місцевих громад до держбюджету вилучається податок на доходи фізичних осіб, який вони отримують від зарплат військовослужбовців, правоохоронців, працівників СБУ того.

"За" проголосували 223 народних депутати з необхідних 226. Наразі законопроєкт відправили на повторне доопрацювання.

Зокрема, з львівських нардепів законопроєкт підтримали: Остап Шипайло (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Святослав Юраш (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Були присутні у залі, але не голосували: Олена Кондратюк (позафракційна), Тарас Батенко (За майбутнє).

Утримались: Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Андрій Кіт (Довіра), Павло Бакунець (Довіра).

Нагадаємо, раніше Міністерство фінансів виступило з ініціативою скеровувати 100% податків місцевих громад, які сплачуються з зарплат військовослужбовців, до державного бюджету. Проти цього рішення виступила Асоціація міст України та безліч місцевих громад, які наголошують, що вилучення у громад частини податку на доходи фізичних осіб зруйнує систему оборони країни.

Наприкінці вересня цього року з вимогою не вилучати "військове" ПДФО у громад та доопрацювати закон про підтримку обороноздатності держави звернулися до президента та ВРУ депутати Львівської міськради.

Натомість Львівська ОВА не виступила проти вилучення "військового" ПДФО у громад, проте депутати Львівської облради вирішили з жовтня цього року й у 2024 році спрямовувати 75% "військового" ПДФО для закупівлі техніки для військових частин в області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.