Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Понеділок, 23 жовтня 2023, 11:35

Департамент архітектури Львівської ОВА взявся за пам'ятки архітектури у центрі Львова

Львів

Департамент архітектури Львівської ОВА замовив за 200 тисяч гривень виготовлення науково-проєктної документації щодо двох пам'яток архітектури Львова.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА оголосив тендер у системі ProZorro на виготовлення науково-проєктної документації пам'яток архітектури – житлового будинку на вул. Федорова, 28 та кагального будинку на вул. Арсенальській, 7 у Львові, яку підрядник повинен здійснити до 31 грудня 2023 року.

Аукціон стартує 30 жовтня, а очікувана вартість послуг становить 200 000 грн. 

Згідно з закупівлею, підрядник повинен виготовити науково-проєктні документації:

- "Визначення меж територій, зон охорони і режимів використання пам'яток архітектури місцевого значення "Житловий будинок" XVIII ст. на вул. Федорова, 28 у Львові;

- "Кагальний будинок та ритуальна лазня з миквою" XVII-ХІХ ст. на вул. Арсенальській, 7 у Львові.

Зазначимо, на вул. Федорова, 28 знаходяться руїни кам'яниці Рабинівської, яку у XVI ст. збудували Жолкевські та в кінці того ж сторіччя відкупив  Ізраель Юзефович. На вул. Федорова, 23, 28 знаходяться рештки синагоги "Турей Загав", на місці якої у 2018 році планували збудувати готель.

Детальніше про це – у статті Варіантів "Дроно-географія Львова: Зона відчуження у єврейському кварталі".

Натомість на вул. Арсенальській, 7 у різний час розташовувалися приміщення: ритуальна лазня з миквою (басейном) та шхіта (різня), в'язниця та шпиталь.

  

Додамо, за минулий тиждень Львівська ОВА провела закупівель на понад чотири мільйони гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.