Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Остап Процик

Понеділок, 23 жовтня 2023, 12:28

Видавництво радника Садового перемогло у садовому конкурсі з облаштування книгарні на Гнатюка

Остап Процик

Видавництво "Човен" перемогло у інвестиційному конкурсу з облаштування книгарні на вул. Гнатюка, 20-22.

Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 23 жовтня, конкурсна комісія обрала видавництво "Човен" переможцем інвестиційного конкурсу на облаштування книгарні та коворкінгу на вул. В. Гнатюка, 20-22, де раніше були залізничні каси.

"Щойно інвестиційна комісія обрала переможця інвестиційного конкурсу щодо створення книгарні на вул. Гнатюка. Переможцем стало видавництво "Човен". Наступний крок – затвердження переможця та підписання договору" – зазначив Андрій Москаленко.

Головними завданнями цього простору будуть:

- продаж книг, періодики різних видів і жанрів у форматі книгарні (не менше 50% книг асортименту книгарні повинні бути філософської, культурологічної, історичної, політологічної, літературознавчої, релігійної та гуманітарної тематики, природничих та точних наук, архітектури та урбаністики);

- організація та проведення тематичних зустрічей, конференцій, презентацій, пресконференцій, читань з метою популяризації україномовного продукту;

- організація та проведення навчань, семінарів, майстер-класів, зокрема курсів письменницької майстерності, літературних резиденцій тощо;

- функціонування окремого залу для читань;

- функціонування простору у форматі коворкінгу;

- науково-дослідна та науково-виробнича діяльність.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Видавництво львівського медіафоруму" (ТМ "Човен") зареєстроване у 2017 році у Львові. Основний вид діяльності − видання книг. Директором є Марія Струк. Власниками компанії є Ігор Балинський та Остап Процик.

Процик є позаштатним радником голови Львівської міської ради Андрія Садового. У 2006-2010 рр. він керував управлінням інформаційної політики і зовнішніх відносин Львівської міськради. Раніше був директором ГО "Львівський медіафорум", директором інформаційних проєктів на ТРК "Люкс", директором ЛМГО "Агенція з європейської інтеграції" та журналістом ТРК "Люкс". 

Нагадаємо, наприкінці листопда 2021 року депутати затвердили інвестиційний проєкт, згідно із яким на місці колишніх залізничних кас Львівської залізниці на вул. Гнатюка, 20-22 пропонуюється створити культурно-мистецький простір – книгарню, яка поєднуватиме простір для читання, презентацій, обговорень, дискусій та коворкінговий майданчик. Приміщення знаходяться на першому поверсі будівлі, їхня площа становить 382,2 м².

А на початку лютого 2022 року перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко повідомив, що участь в інвестиційному конкурсі зголосилися взяти три видавництва: київське видавництво "Дух і Літера", львівські "Видавництво Старого Лева" та "Човен".

Переможця конкурсу мали обрати до кінця лютого 2022 року, однак через повномасштабне вторгнення РФ конкурс призупинили й відновили наприкінці серпня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.