Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Вівторок, 24 жовтня 2023, 14:31

Зеленський затвердив скасування всіх селищ міського типу в Україні

Львівщина

Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким в Україні більше не буде селищ міського типу.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 24 жовтня, президент Володимир Зеленський підписав закон №8263 "Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України" згідно з яким скасовується поняття "селище міського типу" і натомість запроваджується "поселення".

"Законопроєкт пропонує нарешті прибрати чинне з 1981 року радянське регулювання питань адмінтерустрою, встановити чіткі процедури віднесення населених пунктів до категорії міст, селищ, сіл, закріпити на рівні закону процедуру найменування та перейменування населених пунктів, спростити процедури встановлення меж населених пунктів тощо" – заявив Ярослав Железняк.

Зокрема, законом "поселення" визначено як компактне місце проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу населення.

Цей законопроєкт Верховна Рада затвердила наприкінці липня цього року.

Зазначимо, в Україні до повномасштабної війни нараховувалось 460 міст, 885 селищ міського типу та понад 28 000 сільських населених пунктів. 

Нагадаємо, у липні 2020 року Верховна Рада прийняла постанову про утворення та ліквідацію районів. Відтепер в Україні 136 районів. 

Згідно із реформою адміністративно-територіального устрою України, Львівщину поділили на сім районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.