Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Хирів

loda.gov.ua

Середа, 25 жовтня 2023, 12:25

На Львівщині до кінця року запустять нове залізничне сполучення з Польщею

Хирів

До кінця року планують запустити залізничне сполучення на ділянці Хирів – Старжава – Санок з подальшим виходом на Краків.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на сьогодні залізнична інфраструктура на дільниці держкордон – Нижанковичі – Хирів – держкордон (Смільниця) готова до експлуатації та може експлуатуватися польськими перевізниками.

"На першому етапі плануємо запустити залізничне сполучення на ділянці Хирів – Старжава – Санок з подальшим виходом на місто Краків. Цей проєкт плануємо реалізувати до кінця року. Таке рішення і майбутні дії обговорили у Хирові з представниками митниці, Укрзалізниці та Західного регіонального управління Держприкордонслужби" – зазначив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Попередньо, поїзд курсуватиме щоденно, а митне оформлення та паспортний контроль буде проводитись на пункті пропуску Смільниця – Кросьценко.

На другому етапі планується запуск залізничного сполучення на ділянці Хирів – Нижанковичі – Перемишиль. Третій етап це будівництво колії 1435 мм до міста Самбір.

Нагадаємо, Укрзалізниця з 15 жовтня відкрила новий рейс між Львовом та Варшавою з пересадкою у Рава-Руській.

Додамо, в рамках проєкту Варшава – Львів – Київ стартувало будівництво нової швидкісної залізничної колії зі столиці Польщі до Львова з передбачуваною максимальною робочою швидкістю 250 км/год, яке може тривати від 3 до 5 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.