Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Пагорб слави

city-adm.lviv.ua

Четвер, 26 жовтня 2023, 15:11

З Пагорба Слави демонтували частину радянського символу

Пагорб слави

Демонтований радянський символ з "Пагорбу Слави" передадуть до музею "Територія терору".

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

З меморіального комплексу "Пагорб Слави" у Львові демонтували ще одну частину радянських символів, які передадуть до експозиції львівського музею "Територія терору". 

"Ще один крок до очищення від тоталітарних символів і мови у просторі "Пагорб Слави". Це ще не кінець, решта об’єктів цього простору невдовзі спочинуть в музеї. Щоб остаточно дати життя простору – проходимо процедуру аналогічну як по Марсовому полю" – наголосила в. о. начальника управління охорони історичного середовища Львова Наталія Алєксєєва.

За її словами, цьогоріч в музей "Територія терору" перемістили чотири скульптурні елементи тоталітарного періоду, 64 таблиці позбулися напису УРСР та отримали 2 дозволи Міністерства культури на ексгумацію і перенесення братських радянських могил.

Нагадаємо, раніше демонтували скульптури радянської епохи "Воїн", що у Винниках, та "Мати-Батьківщина", що у смт Брюховичі, які перенесли до Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору". 

Додамо, у квітні 2022 року у місті створили робочу групу, куди увійшли представники виконавчих структур міськради, наукових та культурних установ Львова та представники фракцій Львівської міськради, основним завданням якої є деколонізація топоніміки та заборона використання у Львівській МТГ географічних назв та символіки РФ.

Станом на середину жовтня області демонтували понад 260 об'єктів радянської пропаганди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.