Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Четвер, 26 жовтня 2023, 14:29

Депутати Львівщини закликають остаточно заборонити УПЦ МП в Україні

сесія облради

Депутати облради звернулись до ВРУ та президента з проханням про повністю заборонити діяльність УПЦ московського патріархату в Україні.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Сьогодні, 26 жовтня, на сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до президента, Верховної Ради, РНБО щодо остаточної та повної заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату в Україні.

"Ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо усі обласні та Київську міську військову адміністрацію, а також колег – депутатів обласних рад, невідкладно здійснити необхідні заходи щодо розірвання усіх угод оренди, користування землями та майном, пов’язаних з УПЦ. Також вимагаємо від Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки та оборони України розробити необхідні механізми відчуження всього майна УПЦ. Вимагаємо від Верховної Ради України прийняття рішення щодо остаточної заборони УПЦ на території України!" – йдеться у зверненні.

Депутати наголошують, що законопроєкт про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов'язані з Росією, який ВРУ прийняла у першому читанні, не розв'язує проблему з УПЦ МП, бо ускладнює визначення такої організації та подальшу її заборону.

"Натомість необхідно виключно комплексно розглядати УПЦ-РПЦ як цілісну ворожу структуру, яка багато років здійснювала підривну діяльність, а зараз відкрито працює на ворога. УПЦ – РПЦ повинна бути заборонена Верховною Радою України, як найвищим органом державної влади, а не віддавати це на відкуп судам чи іншим органам. Віримо, що друге читання законопроєкту принесе більше змін, включаючи повну та категоричну заборону УПЦ на території України" – йдеться у документі.

Зазначимо, 19 жовтня Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроєкт про заборону релігійних організацій, що пов'язані з РФ.

Додамо, наприкінці листопада 2022 року депутати Львівщини звернулися до ВРУ з проханням повністю заборонити УПЦ МП в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.