Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску "Ягодин"

dpsu.gov.ua

Понеділок, 30 жовтня 2023, 14:43

У пункті пропуску на кордоні з Польщею стартувало тестування камер автоматичної фіксації

пункт пропуску "Ягодин"

Мінінфраструктури розпочало тестування камер автофіксації в пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ".

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України на своїй сторінці у Фейсбуці.

У вантажному пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", що на кордоні з Польщею, у рамках проєкту "єЧерга" розпочали тестування камер автоматичної фіксації.

Як наголосили у міністерстві, камери допоможуть перевіряти, чи є транспортний засіб в системі "єЧерга", та автоматизують процес перетину кордону.

Процес перетину кордону за допомогою камер автофіксації складатиметься з чотирьох етапів:

- вантажівка чи автобус під’їжджає до пункту пропуску;

- камера автоматично зчитує номери транспортного засобу;

- відбувається автоматична перевірка на наявність авто в "єЧерзі";

- екран сигналізує водію про "зелене світло" на в'їзд в пункт пропуску.

У випадку, якщо авто немає в системі, то водій побачить відповідне сповіщення на екрані.

"Камери автоматичної фіксації – це один із інструментів, який прибирає людський фактор та сигналізує, чи є транспортний засіб в системі "єЧерга". Паралельно також обстежуємо ще 15 пунктів пропуску на предмет встановлення аналогічних камер" – пояснив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Тестування камер триватиме кілька тижнів, після чого вони будуть запущені у повноцінну роботу. На випадок відключень світла та перебоїв з інтернетом вже пропрацьовано питання резервного живлення та доступу до мережі.

У випадку перетину кордону незареєстрованого в системі "єЧерга" транспорту, наприклад медичного, у системі буде відмітка про це рішення уповноваженої особи. 

Нагадаємо, 2 травня уряд схвалив запуск електронної системи "єЧерга" на 16 міжнародних пунктах пропуску в західному напрямку. На Львівщині реєстрація водіїв в "єЧерзі" розпочалась з 8 травня на пунктах пропуску "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині".

Також з 7 серпня у пункті пропуску "Устилуг" запрацювала електронна черга для автобусів, а з 21 серпня – у пунктах пропуску "Краківець" та "Шегині".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.