Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Ігор Калинець

loda.gov.ua

Четвер, 2 листопада 2023, 10:58

Калинець та Набитович стали першими лауреатами премії імені митрополита Андрея Шептицького

Ігор Калинець

В області обрали перших лауреатів обласної премії імені Андрея Шептицького.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Вчора, 1 листопада, в області обрали перших лауреатів обласної премії імені Андрея Шептицького, якими стали поет і прозаїк, представник "шістдесятників", політв’язень Ігор Калинець та доктор філологічних наук, професор Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Ігор Набитович.

Конкурс на здобуття премії цьогоріч провели вперше.

За умовами конкурсу визначаються два переможці, які отримають грошову винагороду у розмірі 200 тисяч гривень кожен. Ігоря Калинця відзначили за вагомий внесок у розвиток державності і культури України, а Ігоря Набитовича – за монографію "Сага мистецької родини: Алєксандер Фредро, Софія Шептицька, митрополит Андрей Шептицький".

Як пояснили у Львівській ОВА, премія є нагородою за вагомі внески у розвиток меценатства, підприємництва, державності, культури, а також за створення наукових праць, що мають велику наукову та практичну цінність й належать до царин, які перебували у сфері уваги Митрополита: богослов’я, мистецтвознавства (у розрізі української ідентичності), краєзнавства, медицини (у розрізі подолання негативних наслідків війни), педагогіки, екології.

Нагадаємо, у серпні цього року в області стартував конкурс на здобуття обласної премії імені Митрополита Андрея Шептицького у 2023 році. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.