Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Конюшинна, 28, 30

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 13 листопада 2023, 16:45

Олімпієць Турянський кинув будівельний виклик пігмеям Садового на вулиці Конюшинній

вул. Конюшинна, 28, 30

Львівська міськрада вимагає від поліції розібратися з компанією ексголови Львівської ОВА Юрієм Турянським через будроботи на захопленій ділянці.  

Про це повідомляє департамент містобудування Львівської міської ради на сторінці у Facebook.

Львівська міськрада звернулась до правоохоронців через початок будівельних робіт на вул. Конюшинній, 28, 30 у Львові. Як з'ясувалось, тут заливають стрічковий фундамент і будуть монтувати збірно-розбірну конструкцію. Щось на зразок МАФу з сендвіч-панелей. Це начебто мав би бути склад для будматеріалів. 

Йдеться про ділянку площею 9,4 га. 

"Жодних дозволів на це ні міська рада, ні наша інспекція ДАБК не видавала. А тому ці роботи є самовільними. Навіть більше – незаконними. Адже щодо цієї ділянки відкрито кримінал, триває досудове розслідування поліції. А на саму ділянку зараз накладено арешт. А отже, будь-що робити з ділянкою чи на ділянці заборонено" – повідомили у міськраді.
 
 
Як зазначили у міськраді, де-факто ділянка належить місту, але опинилась у постійному користуванні ТДВ "Львівська автоколона № 2207". Про це стало відомо у березні цього року, при чому жодних ухвал щодо відведення цієї земельної ділянки Львівська міська рада не приймала.
 
Тоді ж міськрада подала до суду, щоб скасувати і держреєстрацію ділянки, і право постійного користування. На саму ділянку відразу ж наклали арешт.
 
За даними аналітичної системи YouControl, ТДВ "Львівська автоколона № 2207" належить колишньому голові Львівської ОДА Юрію Турянському. Заснована компанія майже 27 років тому і зареєстрована за адресою вул. Конюшинна,30. Займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Розмір статутного капіталу фірми становить майже 78 мільйонів гривень.
 

Нагадаємо, Юрій Турянський з 2014 року очолює Національний олімпійський комітет Львівщини. У 2022 році його вдруге обрали на цю посаду.

Турянський впродовж серпня-грудня 2014 року був начальником Львівської ОДА, а з 2015 року – радником тодішнього начальника Львівської ОДА Олега Синютки.

У 2008-2012 роках Турянський працював заступником гендиректора з питань стратегічного розвитку і екології ДП "Львіввугілля", у 2010-2011 роках був головним радником голови правління НАК "Нафтогаз України", а у 2011-2012 роках – радником гендиректора ПАТ "Укргідроенерго".

У жовтні цього року Юрій Турянський подав позов проти журналістів NGL.media, які встановили захоплення ним 11 га землі поблизу Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.