Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Пряма дія

suspilne.media

Вівторок, 14 листопада 2023, 17:29

Після співпраці з Росією ліваки з Прямої дії організували антифаріонівську істерику

Пряма дія

Студентський мітинг перед Львівською політехнікою з вимогою звільнення Ірини Фаріон організувала ліва організація "Пряма Дія".

Про це повідомляє профспілка "Пряма Дія", яку створили студенти Київського національного університету ім. Шевченка, які об'єднані лівими поглядами, на своїй сторінці у Фейсбуці.

Мітинг з вимогою звільнити з посади викладачку НУ "Львівська політехніка" Ірину Фаріон, який сьогодні відбувся у Львові, організували  представники Незалежної студентської профспілки "Пряма дія" та ГО "Українські студенти за свободу" (громадська організація, яка захищає, популяризує та лобіює ідеї лібертаріанства в Україні).

Учасники мітингу звинуватили Фаріон у ксенофобських поглядах через її висловлювання про російськомовних військових.
 

Зазначимо, що "Пряма Дія" співпрацювала з головою Всеукраїнської незалежної профспілки "Захист праці" Олегом Верником, який у 2002 році балотувався до Верховної Ради 4 скликання від Комуністичної партії робітників і селян за мажоритаркою, проте не пройшов. Зокрема, у 2012 році "Пряма Дія" та профспілка "Захист Праці" разом взяли участь в акції на 1 травня та поклали квіти до пам'ятника Леніну. Також Верник відомий співпрацею з львівською лівою організацією Автономний Опір.

Крім цього, Олег Верник разом з міністром освіти часів Віктора Януковича  Дмитром Табачником видав книгу "Західні виборчі системи: міфи, геополітика і права людини".

Також один із засновників незалежної студентської профспілки "Пряма дія" Андрій Мовчан під час інтерв'ю 2011 року "Пряма дія: Це анархія з побіленими бордюрами, про яку ми мріємо" сайту Molotoff.info розповів й про співпрацю його організації з російськими рухами.

"Ми маємо прекрасні міжнародні контакти і підтримуємо зв'язок із студентськими ініціативами із різних країн світу. Насамперед, це Росія. Зараз в десяти російських містах місцева молодь також організовує "Пряму дію". Нарешті росіяни повчаться на українському досвіді, якого, на жаль, у них немає", – зазначив він.

Нагадаємо, що раніше ФСБ Росії затримала проукраїнського студента з Криму, електронного листа якого на її підтримку Ірина Фаріон опублікувала у соцмережах.

Через це, а також через висловлювання Ірини Фаріон про російськомовних захисників студенти "Львівської політехніки" звернулися до правоохоронців, а ще 7 листопада до Нацполіції та СБУ з цього приводу подав звернення й омбудсмен.

Натомість Ірина Фаріон назвала це черговою провокацією проти неї, а керівництво вишу заявило, що воно не несе відповідальності за висловлювання своїх працівників поза навчальним закладом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.