Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Вівторок, 14 листопада 2023, 15:56

Депутати облради визначили пріоритетні напрямки, на які витрачатимуть гроші з бюджету

сесія облради

75% залишку коштів обласного бюджету спрямовують на фінансування Збройних Сил України.  

Сьогодні, 14 листопада, під  час пленарного засідання Львівської обласної ради депутати підтримали з низкою правок проєкт рішення щодо обмеження непершочергових видатків. "За" проголосували 60 присутніх депутатів.

Згідно з рішенням, депутати обмежили здійснення непершочергових видатків та встановили пріоритетними напрямами здійснення видатків з обласного бюджету в період дії воєнного стану упродовж 2023 – 2024 років на, серед яких фінансування ЗСУ,  будівництво та ремонт сховищ та укриттів, а також підготовка об’єктів соціальної та іншої інфраструктури до опалювального сезону.

У 2024 році 75% залишку коштів обласного бюджету спрямовують на фінансування Збройних Сил України та їх територіальних органів військового управління, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо,  у вересні у Львові вирішили обмежити здійснення публічних закупівель з бюджету міста до кінця дії воєнного стану. Також у липні цього року у Львові обмежили фінансування з міського бюджету в умовах воєнного стану.

Натомість, у жовтні голова Львівської ОВА Максим Козицький обмежив здійснення непершочергових видатків з місцевих бюджетів Львівщини та скасував 22 закупівлі.

 Крім цього, депутати вирішили з жовтня цього року й у 2024 році спрямовувати 75% "військового" ПДФО для закупівлі техніки для військових частин в області.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.