Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

демонтаж радянської символіки

loda.gov.ua

Четвер, 16 листопада 2023, 14:28

На Львівщині залишилось демонтувати 30 радянських пам'ятників

демонтаж радянської символіки

Станом на сьогодні в області демонтували всі об'єкти радянської пропаганди у Золочівському і Яворівському районах.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на 15 листопада на території Львівської області залишилось знести орієнтовно 30 радянських пам'ятників – цього тижня у Золочівському і Яворівському районах демонтували останні пам’ятки комуністичного режиму.

Зокрема, на Золочівщині таких пам’яток налічувалося 51, а на Яворівщині – 26.

Як розповів директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун, найгірша ситуація з демонтажем радянських пам'ятників у Лопатинській та Сокальській громадах на Червоноградщині: у Лопатинській ОТГ ще 13 об’єктів підлягають демонтажу.

"У Львівській області загалом залишилось орієнтовно 30 пам’яток комуністичного режиму у 5 районах. Впродовж року виїзні засідання щодо декомунізації відбулися у кожному районі області, під час яких обговорили плани щодо очищення території районів від радянського минулого та ознайомилися з ходом виконання демонтажних робіт. Наступного року обласна робоча група планує поділитися досвідом роботи по декомунізації з іншими західними областями України" – пояснив Юрій Горун.

Нагадаємо, станом на середину жовтня області демонтували понад 260 об'єктів радянської пропаганди.

Додамо, у вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Додамо, раніше Верховна Рада прийняла законопроєкт, яким заборонила давати географічним об'єктам назви, пов'язані з Росією та її діячами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.