Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Леокарт

П'ятниця, 17 листопада 2023, 09:53

Понад тисяча львів'ян вже придбали транспортну карту Леокарт

Леокарт

У перший день продажу загальних транспортних карток ЛеоКарт, мешканці придбали 1 тисячу 48 таких карток.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.
 
За словами керівника департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олега Забарила у перший день продажу загальних транспортних карток ЛеоКарт, мешканці придбали 1 тис. 48 таких карток. Однак, він наголосив, що користуватися ними можна буде з 11 грудня.
 
Вартість карти становить 60 грн, крім цього необхідно внести депозит у розмірі 10 грн – ця сума залишається на балансі картки і дає можливість пасажиру, навіть при нульовому балансі, здійснити одну резервну поїздку.
 
"Ми не закцентували увагу мешканців на цих 10 гривнях, на розмірі депозиту. Тому, природньо, у людей виникли питання, що це за сума і навіщо її сплачувати при купівлі картки. Тож, наголошую, цих 10 гривень зараховуються на депозит, це дозволить пасажиру мати на картці резервні кошти для однієї поїздки навіть при нульовому балансі ЛеоКарт. Зауважу, що це світова практика, зокрема, в таких країнах як США, Великобританія" – пояснив Олег Забарило.

На сьогодні купити загальні транспортні картки ЛеоКарт та поповнити їх баланс можна у 43 пунктах на основних зупинках громадського транспорту. Йдеться про 35 кіосків "Інтерпрес" та 8 терміналів EasyPay, що облаштовані відповідними диспенсерами.

Нагадаємо, у Львові запровадили два типи транспортних карток Леокарт. Пасажири можуть придбати персоналізовану або анонімну карту.

уДодамо, Львові вартість проїзду у всьому громадському транспорті планують підняти до 20 гривень. 8 листопада виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення про затвердження безготівкової оплати проїзду на усіх міських маршрутах з 11 грудня. З впровадженням е-квитка скасують місячні абонементи у трамваях та тролебусах 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.