Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пункт пропуску

П'ятниця, 24 листопада 2023, 10:20

Поляки готуються блокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україні

пункт пропуску

Польські перевізники розглядають можливість перекрити пункт пропуску "Нижанковичі-Мальховіце".

Про це повідомила Державна митна служба України у своєму Telegram каналі.

Як повідомили, кількість заблокованих пунктів пропуску на польському кордоні може зрости до п'яти, польські перевізники розглядають можливість перекрити пункту пропуску "Нижанковичі-Мальховіце".

"За непідтвердженою інформацією, є наміри поширити блокаду також на пункт контролю "Нижанковичі-Мальховіце". Там електронна черга з вантажних автомобілів на виїзд з України зросла з 1300 до 2000 автомобілів" – йдеться у повідомленні.

Незаблокованими на польському кордоні залишаються два пункти пропуску, які відкриті для порожніх вантажівок: "Нижанковичі-Мальховіце" і "Устилуг-Зосін".

 

Нагадаємо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною. А наприкінці жовтня вони погрожували перекрити всі пункти пропуску з українською стороною до кінця року.

Раніше на заблокованому польському кордоні створили штаб допомоги українським водіям, а поляки почали блокувати рух вантажівок з пальним та гуманітарною допомогою.

Вчора Верховна Рада звернулась до парламенту Польщі з проханням допомогти розблокувати кордон. А у пункті пропуску "Корчова-Краківець" на заблокованому кордоні помер український водій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.