Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 24 листопада 2023, 13:00

У Львові затвердили показники проєкту бюджету на 2024 рік

Львівська міськрада

Виконком ухвалив основні показники до проєкту бюджету Львівської ОТГ на 2024 рік.

Сьогодні, 24 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради схвалив основні показники до проєкту бюджету Львівської міської територіальної громади на 2024 рік.

Доходи загального фонду бюджету Львівської МТГ на 2024 року прогнозують у 13,048 млрд грн, натомість видатки, за попередніми підрахунками, також становитимуть 13 млрд грн.

Основним наповненням бюджету прогнозують податки на доходи фізичних осіб (54,4%), єдиний податок (23,1%) та інші (22,5%), а щодо видатків, то основними напрямами, на які витрачатимуться кошти з бюджету Львова, будуть:

- підтримка ЗСУ (передбачено виділити на закупівлі для військових 1 млрд грн, попри те, що "військове" ПДФО буде вилучене з міського бюджету);

- освіта – 4,7 млрд грн;

- медицина та соціальний захист – 851 млн грн;

- забезпечення роботи критичної інфраструктури – 873 млн грн;

- резервний фонд (ліквідація наслідків ракетних ударів) – 350 млн грн.

 

Як пояснила директорка департаменту фінансової політики Львівської міської ради Вікторія Довжик через вилучення "військового" ПДФО бюджет Львова втратив 1,8 млрд грн, тому у проєкті бюджету на 2024 рік довелось зменшити некритичні видатки на понад 433 млн грн: на освіту, охорону здоров'я, соцзахист, культуру, ЖКГ, транспорт та інші заходи й програми.

Зокрема, у 2024 році жодних коштів не передбачили на програми "Зробимо Львів кращим", "Медичний контакт-центр", депресійну лійку та програму фінансової підтримки КНП "Львівське клінічне територіальне медичне об’єднання акушерства та гінекології".

У проєкті бюджету Львова-2024 на вивезення сміття з міста передбачили 139 млн грн, а на програму часткового відшкодування коштів за придбання генераторів – 2 млн грн.

ЛКП "Львівсвітло" у наступному році має отримати 200 млн грн на вуличне освітлення, на утримання ремонт доріг передбачили 230,2 млн грн, підтримку україномовного книговидання – 700 тис. грн, ЛКП "Львівське радіо" – 11,4 млн грн, ЛКП "Спортресурс" – 13,9 млн грн, КУ Інститут міста – 7,9 млн грн, ЛКП "Ратуша-сервіс" – 11,7 млн грн.

Також на виконання рішення судів виконавчого комітету Львівської міськради у 2024 році спрямують 12 млн грн, ще 600 тис. грн витратять як членські внески до міжнародних організацій.

У 2024 році для департаменту містобудування Львівської міськради планують спрямувати 14,9 млн грн, з яких 500 тис. грн – видатки на виконання рішення судів.

Видатки на впровадження електронного квитка у Львові наступного року складуть 200 млн грн, а на компенсації за пільгові перевезення спрямують 570 млн грн.

Наразі проєкт бюджету Львівської ОТГ на 2024 рік мають розглянути постійні комісії депутатів Львівської міської ради, після цього документ з їхніми пропозиціями винесуть на затвердження виконкому та на сесію міської ради.

Нагадаємо, раніше у Львові вирішили обмежити здійснення публічних закупівель з бюджету міста до кінця дії воєнного стану. Також у липні цього року у Львові обмежили фінансування з міського бюджету в умовах воєнного стану. 

Додамо, у грудні 2022 року депутати затвердили бюджет Львова на 2023 рік у сумі майже 14 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.