Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пункт прокуску

ФБ Деркача

П'ятниця, 24 листопада 2023, 11:34

Український уряд планує евакуювати водіїв вантажівок із заблокованого кордону

пункт прокуску

Україна буде вивозити з кордону всіх водіїв, хто висловить таке бажання та заповнить онлайн-форму.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Міністерство відновлення та розвитку інфраструктури готує евакуацію водіїв із заблокованих пунктів пропуску на польському кордоні.

"Ми розпочали збір даних для евакуації наших водіїв. У нас вже вичерпався час на погодження компромісів. Зараз наші водії при мінусовій температурі потерпають від дій кількох людей, що заблокували кордон за згоди місцевої влади. Ми кілька разів порушували питання на робочому та офіційних рівнях щодо харчування, чергування швидких, пожежних машин, належних санітарних умов – цього всього немає. Натомість і надалі бачимо повідомлення про погодження продовження протесту з боку місцевої влади" – написав Сергій Деркач.

Він зазначив, що Україна буде вивозити всіх водіїв, які висловлять бажання. Міністерство також опублікувало форму, яку потрібно заповнити для евакуації.

Крім того українське міністерство відновлення ініціює створення моніторингової групи з боку Євросоюзу на кордоні для того, щоб фіксувати офіційно ту ситуацію, яка відбувається перед пунктами пропуску. Офіційний лист з такою пропозицією направили і уже очікують відповідь.

Нагадаємо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною. А наприкінці жовтня вони погрожували перекрити всі пункти пропуску з українською стороною до кінця року.

Раніше на заблокованому польському кордоні створили штаб допомоги українським водіям, а поляки почали блокувати рух вантажівок з пальним та гуманітарною допомогою.

Вчора Верховна Рада звернулась до парламенту Польщі з проханням допомогти розблокувати кордон. Сьогодні польські перевізники повідомили, що розглядають можливість перекрити пункт пропуску "Нижанковичі-Мальховіце".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.