Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пункт пропуску

Понеділок, 27 листопада 2023, 09:46

Відсьогодні поляки хочуть блокувати пункт пропуску Медика-Шегині цілодобово

пункт пропуску

Раніше польські перевізники проводили акцію протесту в денний час з 9:00 до 20:00 години.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За його словами, по підрахунках польських прикордонників у пунктах пропуску "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчева", "Рава-Руська-Хребене", "Медика-Шегині" – у чергах на території Польщі в бік України перебувало близько 3,5 тисячі вантажівок.

"Найбільше - навпроти пункту пропуску "Шегині", а також навпроти КПП "Рава-Руська". При цьому додам, що, наприклад, біля пункту пропуску "Шегині" учасники акції блокують рух з 23 листопада та до сьогодні в денний час з 9:00 до 20:00 (за польським часом). І від завтра блокування має розпочатись цілодобово" – заявив Андрій Демченко.

Він також пояснив, що блокують саме ці пункти пропуску через те,що це чотири основні напрямки, де кордон можуть перетинати вантажівки вагою понад 7,5 тонни, бо інші пункти пропуску на кордоні з Польщею можуть приймати вантажівки до 7,5 тонни.

Нагадаємо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною, а з 23 листопада повністю перекрили рух для вантажівок через пункт пропуску "Шегині".

Раніше на заблокованому польському кордоні створили штаб допомоги українським водіям, а поляки почали блокувати рух вантажівок з пальним та гуманітарною допомогою.

Додамо, у п'ятницю заявили, що український уряд планує евакуювати водіїв вантажівок із заблокованого кордону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.