Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львіська міська рада

Середа, 29 листопада 2023, 10:45

Львівській місьраді повернули право видавати містобудівні умови

Львіська міська рада

Відтепер, усі містобудівні умови, як і раніше, розглядатимуть на відкритих засіданнях виконавчого комітету.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

Місто відновило всі повноваження видавати містобудівні умови і обмеження – від сьогодні "Дія" почала приймати документи на розгляд міського управління архітектури та урбаністики.
 
"Нагадаю, на три місяці ця диверсія заблокувала весь процес, коли містобудівний бізнес Львова змушений був зупинитися. Упевнений, львівські забудовники знають, кому дякувати за це. Технічно ж це сталося через дуже дискусійне рішення суду, яке місто оскаржувало. А коли у цю історію домішалась політика та певні бізнес-інтереси – все це вийшло на якийсь незрозумілий рівень та набрало високого градусу абсурду. Ледь не дійшло до того, що повноваження визначати, які зависокі будинки будувати у Львові, мало не віддали невідомим чиновникам у районній держадміністрації" – написав Любомир Зубач.
 
За його словами, у Львові містобудівні умови і обмеження продовжить видавати міська влада, як це передбачає закон. Уповноваженим органом за рішенням сесії визначено управління архітектури і урбаністики.
 
Також вн додав, що у міськраді збережуть принцип публічності, тому усі містобудівні умови, як і раніше, розглядатимуть на відкритих засіданнях виконавчого комітету.

Нагадаємо, згідно з рішенням суду виконком Львівської міськради втратив повноваження видавати містобудівні умови. Зазначалось, що у ситуації, якщо міськрада не визначить новий спеціальний орган, на який будуть покладені ці функції, повноваження передадуть Львівській райраді.

Зокрема, раніше Львівська ОВА зобов'язала Львівську райраду винести на сесію питання щодо передачі права затверджувати містобудівні питання Львівській РВА.

Додамо, депутати визначили управління архітектури Львівської міськради спеціально уповноваженим органом містобудування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.