Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

Четвер, 30 листопада 2023, 11:06

Польський уряд хочу вирішити питання блокади кордону на транспортній раді ЄС

пункт пропуску

Перевізники не припинять протест на чотирьох пунктах перетину кордону, але поширюватимуть його на ще два – в Нижанковичах і Зосіні.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури Польщі.

Вчора, 29 листопада, Міністр інфраструктури Алвін Гаядхур  зустрівся з представниками галузі автомобільного транспорту, які беруть участь в акції протесту на польсько-українському кордоні.

Міністр інфраструктури звернувся до Єврокомісії з проханням призначити комітет, який перевірить дію угоди між Україною та ЄС, згідно з якою було призупинено обов’язок отримання дозволів. Він також звернувся до українського уряду з проханням відключити систему електронної черги принаймні на двох пунктах пропуску Нагадаємо, скасування цієї угоди є головною причиною блокади кордону.

Після переговорів із міністром голова Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту Вальдемар Ящур заявив, що перевізники не припинять протест на чотирьох пунктах перетину кордону, але не будуть поширювати його на ще два – в Нижанковичах і Зосіні.

"Ми також готові розглянути можливість пом’якшення форми нашого протесту, якщо польська держава посилить ефективний контроль за вантажівками, які в’їжджають до Польщі. Кількість порушень серед українських водіїв значна, а залучення державних служб, на нашу думку, ще надто мало" – пояснив Вальдемар Ящур.

Найближче засідання транспортної ради ЄС збереться у понеділок, 4 грудня 2023 року, у Брюсселі. Польська сторона висловила прохання, щоб одним із питань порядку денного було обговорення наслідків дії угоди між Україною та ЄС, яка діє з 1 липня 2022 року.

Нагадаємо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною, а з 23 листопада повністю перекрили рух для вантажівок через пункт пропуску "Шегині".

Додамо, уряд Польщі звернувся до України з пропозиціями щодо розблокування кордону, а вчора українські водії вантажівок розпочали свою акцію протесту у польських прикордонних містах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.