Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

додаток "Дія"

pravda.com.ua

Четвер, 30 листопада 2023, 14:12

У додатку Дія запустили англомовну версію для деяких документів

додаток "Дія"

У застосунку "Дія" з'явилась можливість отримати англійську версію закордонного паспорта, техпаспорта та посвідчення водія.

Про це йдеться на порталі "Дія" у Фейсбуці.

У мобільному застосунку "Дія" запустили можливість отримати англомовну версію трьох документів.

"Документи, які зрозуміють у будь-якій точці світу, завжди з вами – у Дії. Держава в смартфоні – коли не треба йти до спеціалістів, щоб отримати документ англійською. Достатньо відкрити застосунок Дія" – йдеться у повідомленні.

Наразі англомовна версія діє для таких документів:

- закордонний паспорт;

- техпаспорт;

- посвідчення водія.

Для того, щоб скористатися сервісом, потрібно зайти у застосунок "Дія", знайти документ, який треба перекласти, та натиснути на три крапки в правому нижньому кутку документа – "перекласти англійською".

"Права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовують у ЄС, США та Канаді" – додали в "Дії".

Додамо, з лютого 2020 року в Україні почав працювати мобільний додаток "Дія". З квітня того ж року паспорти у смартфоні офіційно стали цифровими аналогами паперових документів.

З 27 лютого цього року на порталі "Дія" українці можуть також подати заяву про шлюб, а з квітня цього року – отримати витяг про несудимість. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.