Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сихів

П'ятниця, 1 грудня 2023, 13:59

На Сихові планують створити комунальне підприємство для дітей з особливими потребами

Сихів

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про створення Інклюзивно-ресурсного центру Сихівського району.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 30 листопада 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують створити нову комунальну установу – "Інклюзивно-ресурсний центр Сихівського району № 2 м. Львова".

"З метою забезпечення права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку особи та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу міська рада ухвалила створити КУ "Інклюзивно-ресурсний центр Сихівського району № 2 м. Львова" – йдеться в проєкті ухвали.  

Депутати планують доручити управлінню освіти Львівської міськради до 15 січня 2024 року розробити й затвердити статут цієї комунальної установи та до 1 лютого 2024 року зареєструвати її. 

Фінансуватиметься ІРЦ Сихівського району внаслідок коштів, передбачених у міському бюджеті Львівської МТГ на галузь "Освіта".

Нагадаємо, у червні цього року Львівська та Бібрська громади уклали договір про співпрацю щодо розділення фінансування ІРЦ Личаківського району.

Додамо, у 2022 році Варіанти дізналися як діти з інвалідністю навчаються у Навчально-реабілітаційному центрі "Оберіг". Детальніше – у статті "Спеціалізовані школи vs інклюзія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.