Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 15 грудня 2023, 11:54

У Львівській міськраді погодили створення Львівської агломерації

Львів

Депутати прийняли ухвалу, якою планують ініціювати створення місцевої асоціації органів місцевого самоврядування "Львівська агломерація".

Вчора, 14 грудня, на сайті Львівської міськради депутати прийняли ухвалу, якою пропонують створити місцеву асоціацію органів місцевого самоврядування "Львівська агломерація".

"За" проголосували 38 депутатів.

"З метою об’єднання зусиль щодо подальшого рівноправного, взаємовигідного, сталого соціально-економічного та культурного розвитку жителів територіальних громад Львівської області, на виконання Стратегії розвитку Львівської агломерації до 2027 року міська рада ухвалила ініціювати створення та виступити засновником місцевої асоціації органів місцевого самоврядування "Львівська агломерація" – йдеться в проєкті ухвали.

Як зазначено у пояснювальній записці до ухвали, "Львівську агломерацію" створюють відповідно до меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю щодо реалізації Стратегії розвитку Львівської агломерації до 2027 року, над якою працювали представники 18 ОТГ – Львівської та 17 довколишніх громад. 

Як пояснив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, ця асоціація є можливістю для громад бути представленими на різних міжнародних майданчиках, спілкуватися з іншими європейськими агломераціями, з Європейською комісією, щоб залучати фінансування на розв'язання спільних проблем.

Наразі ідею створення Асоціації органів місцевого самоврядування "Львівська Агломерація" підтримало 10 з 18 громад, підписавши відповідний меморандум наприкінці листопада. Це Львів, Жовква, Городок, Великий Любінь, Новий Яричів, Зимна Вода, Жовтанці, Пустомити, Бібрка і Куликів. 

Зазначимо, 24 листопада цього року Львівська ОВА схвалила Стратегію розвитку Львівської агломерації.

Додамо, у червні 2020 року уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА, який як вважають експерти, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Згідно з ним на території Львівської області створили 73 об'єднані територіальні громади разом із Львівською ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.