Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сокаль

Вівторок, 5 грудня 2023, 13:05

Сокальську санаторну школу перетворять на академічний ліцей

Сокаль

У Львівській облраді напрацювали проєкт рішення про зміну типу та перейменування Сокальської загальноосвітньої санаторної школи.  

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Постійна комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради 4 грудня цього року зареєструвала на сайті облради проєкт рішення про зміну типу та найменування освітнього закладу ЛОР "Сокальська загальноосвітня
санаторна школа І-ІІІ ст. імені Т.Шевченка".

Як йдеться у проєкті рішення, з метою покращення якості надання освітніх послуг Сокальську загальноосвітню санаторну школу перейменують у Сокальський академічний ліцей імені Т. Шевченка, враховуючи Меморандум про співпрацю між ЛНУ імені Івана Франка, департаментом освіти і науки Львівської ОВА та школою.

"Змінити тип та найменування комунального закладу Львівської обласної ради "Сокальська загальноосвітня санаторна школа І-ІІІ ст. імені Т. Шевченка" на КЗ ЛОР "Сокальський академічний ліцей імені Т. Шевченка". Встановити, що на базі КЗ ЛОР "Сокальський академічний ліцей імені Т. Шевченка" функціонує оздоровчо-профілактичний підрозділ" – йдеться в документі.

В проєкті рішення зазначили, що через внесення змін до чинного законодавства України санаторні школи повинні бути ліквідовані чи перетворені в інший тип – ліцей або на один з типів закладів загальної середньої освіти.

Нагадаємо, в Україні до 2027 року має бути сформована мережа професійних ліцеїв. Загалом 100 шкіл області планують трансформувати в ліцеї. 

Додамо, у листопаді 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про перетворення двох санаторних шкіл області у наукові ліцеї: санаторної школи у Винниках та школи № 1 імені Б.-І. Антонича у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.