Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

дороги Львівщини

П'ятниця, 8 грудня 2023, 14:10

Львівська ОВА не має інструментів для розчищення доріг в області

дороги Львівщини

У Львівськой ОВА заявили, що не мають достатнього фінансування для розчищення доріг в області, оскільки кошти спрямували на ЗСУ.

В умовах воєнного стану пріоритетом державної політики є підтримка Збройних Сил та військових формувань.

З огляду на повномасштабну війну, видатки з Державного дорожнього фонду, які раніше спрямовували виключно на ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг області, тепер скерували в загальний бюджет держави для підтримки ЗСУ.

За рішенням Львівської облради, непершочергові видатки обмежили та встановили пріоритетні напрями здійснення видатків з обласного бюджету на 2023-2024 років. До таких непершочергових видатків тепер належить утримання та невідкладні ремонти автомобільних доріг на Львівщині, зокрема зимове обслуговування автошляхів.

"Розуміємо, що таке рішення може призвести до ускладнень або ж обмежень руху в зимовий період, що у свою чергу викликає обурення людей. Але хочемо наголосити, що ми зараз живемо в країні у стані війни. Щоб не допустити ускладнень, Департамент, як балансоутримувач автомобільних доріг загального користування місцевого значення, доручив підрядним організаціям виконувати вимоги договорів на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у зимовий період в межах наявного фінансового ресурсу" – йдеться у повідомленні.

На сьогодні неможливо в повному обсязі забезпечити виконання робіт із зимового утримання всіх доріг місцевого значення в області. Пріоритетно снігоочисна техніка працює на автошляхах області, де інтенсивність руху транспорту найвища.

Нагадаємо, 14 листопада, під  час пленарного засідання Львівської обласної ради депутати визначили пріоритетні напрямки, на які витрачатимуть гроші з бюджету. 75% залишку коштів обласного бюджету спрямовують на фінансування Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.