Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

telegraf.com.ua

Понеділок, 11 грудня 2023, 07:48

Студентів училища на Львівщині підозрюють у хуліганстві через побиття першокурсників

Студенти вважають, що так має проходити посвята першокурсників.

За фактом побиття першокурсників одного із училищ Львівщини розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомила Золочівська окружна прокуратура Львівської області.

За даними прокуратури, студенти старшого курсу училища, одягнені в боксерські рукавиці, по черзі били першокурсників у гуртожитку. Цей інцидент був зафіксований на відео, яке потрапило в інтернет.

Правоохоронці встановлюють усі обставини та осіб, які причетні до цього злочину. Попередня правова кваліфікація – хуліганство, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України).

За цю статтю передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від двох до чотирьох місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прокуратура нагадує, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.