Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пункт пропуску

Вівторок, 12 грудня 2023, 11:14

Через блокаду кордону у пунктах пропуску в чергах стоять понад 5 тисяч вантажівок

пункт пропуску

Найбільше вантажівок стоять навпроти пункту пропуску "Шегині".

Про це повідомляє "Українська правда".

Станом на ранок 12 грудня триває блокування руху вантажівок у трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею та в одному – на в’їзд до Словаччини, загалом у чергах на кордоні – понад 5 тисяч вантажівок.

"На кордоні з Польщею продовжується блокування трьох напрямків "Рава-Руська – Гребенне", "Краківець-Корчова" і "Шегині – Медика". На цих напрямках в черзі в бік України – 2600 вантажівок. Найбільше – навпроти пункту пропуску "Шегині". Залишається приблизно та кількість вантажівок, які і до цього перетинали ці ПП, інтенсивності не відмічаємо" – повідомив речник Держприкордонслужби України полковник Андрій Демченко 

Також він зазначив, що у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", де вчора після 14 години розблоковали рух. Станом на ранок за інформацією від польських прикордонників, в черзі перебуває приблизно 700 вантажівок. Станом на вчора на ранок це була 1000. Тобто є збільшення кількості вантажівок, які перетнули кордоном за минулу добу. Всього кордон на цьому напрямку перетнуло 420 вантажівок, 300 з яких – в  бік України.

 

Нагадаємо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною, а з 23 листопада повністю перекрили рух для вантажівок через пункт пропуску "Шегині".

Раніше на заблокованому польському кордоні створили штаб допомоги українським водіям, а поляки почали блокувати рух вантажівок з пальним та гуманітарною допомогою.

З 4 грудня пункт пропуску "Угринів – Долгобичув" відкрили для проїзду порожніх вантажівок на виїзд з України, а Укрзалізниця почала поїздом перевозити вантажівки через кордон з Польщею.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.