Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький та Святослав Літинський

ФБ Козицького

Четвер, 28 грудня 2023, 15:14

Садовий бенефіціар Літинський допікетувався до серця з рук Козицького

Максим Козицький та Святослав Літинський

Святослава Літинського нагородили відзнакою "Золоте серце" відповідно до указу президента України.

Сьогодні, 28 грудня, на сесії Львівської обласної ради голова Львівської ОВА Максим Козицький вручив відзнаку Президента України "Золоте серце"  засновнику Громадська Організація "Незалежні" Святославові Літинському.

"Будь ласка, запам'ятайте ці імена. Це люди, які зробили неоціненний внесок у розвиток волонтерського руху в Україні та підтримку наших оборонців, і щодня продовжують свою місію, гуртуючи довкола себе інших. Люди, які розуміють, що перемога буде тільки, якщо включаться всі. Люди зі золотими серцями. Люди, якими пишається Львівщина і вся наша держава", – написав Максим Козицький.

Зазначимо, Відзнака Президента України "Золоте серце" – державна нагорода, яку встановили, щоб відзначити вагомий внесок людей у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху, зокрема під час здійснення заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією росії проти України та подолання її наслідків.

Нагадаємо,у 2022 році правоохоронці прийшли з обшуком до помешкання львівського волонтера та громадського активіста Святослава Літинського.

Тоді обшуки проводила київська поліція у справі волонтерства, в якій фігурують троє осіб. За даними Української правди, обшук у Літинського пов'язаний із цією справою.

Правоохоронці стверджували, що "чоловіки з метою отримання прибутку, продавали автотранспорт, який надходив в Україну як гуманітарна допомога від іноземних держав та призначався для потреб ЗСУ", а "з метою прикриття своєї діяльності фігуранти використовували наліпки громадських організацій".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.