Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

lv.dsns.gov.ua

П'ятниця, 29 грудня 2023, 12:00

Львівська міськрада виділить 35 млн грн на компенсації мешканцям постраждалих будинків на Сихові

Львів

За попередніми розрахунками, за кожне вибите вікно місто компенсує 12 тисяч гривень, за одні вибиті вхідні двері – 8 тисяч.

Про це повідомляє перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко у прямому ефірі на сторінці у Facebook.

Сьогодні, 29 грудня, внаслідок ракетної атаки по Львові постраждало 15 людей, одна людина загинула. Також відомо про часткові руйнування житлових багатоповерхівках, трьох шкіл, садочку, а також пошкоджено багато автомобілів.

Щойно там відбулося виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було прийнято рішення про виділення близько 35 млн грн з резервного фонду міського бюджету на допомогу мешканцям постраждалих будинків.

"За попередніми розрахунками з резервного фонду на відшкодування для мешканців необхідно буде виділити близько 35 млн грн. Йдеться про кошти на відновлення вибитих вікон і дверей. Ми підрахували, що за кожне вибите вікно місто компенсує 12 тисяч гривень, за одні вибиті вхідні двері – 8 тисяч" – розповів Андрій Москаленко.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що для оперативної комунікації з мешканцями в ліцеї "Сихівський" тимчасово розмістять пункт ЦНАПу. Тож постраждалі зможуть вже сьогодні там отримувати всю необхідну інформацію.  

Також окремо будуть виділятись кошти на ремонт шкіл і дошкільного закладу.

Нагадаємо, сьогодні близько 5:30 год Львівщину атакували безпілотники, які влучили у об'єкт критичної інфраструктури. Пізніше, під час повітряної тривоги, яка тривала з 07:05 до 09:30 год, Львів зазнав масованої ракетної атаки.

За інформацією, станом на 10:30 год, у Львові загинула одна людина, а вибухова хвиля пошкодила більше 10 житлових будинків, три школи та дитячий садок. Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що комісія з надзвичайних ситуацій приймає рішення про повну компенсацію всіх втрат мешканцям.

Він також повідомив, що на відновлення пошкоджених житлових будинків у Львові знадобиться більше місяця. За оновленою інформацією у Львові постраждало18 житлових будинків, в яких вибило більше 2 тисяч вікон

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.