Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Леокарт

Четвер, 4 січня 2024, 11:06

Понад 70 тисяч львів'ян вже придбали транспортну карту Леокарт

Леокарт

36% пасажирів оплачують проїзд у громадському транспорті загальною ЛеоКарт, банківською карткою чи смартфоном з підтримкою функції NFC.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

З 11 грудня, відколи у Львові запровадили безготівкову оплату за проїзд у всьому громадському транспорті, кількість пасажирів, які для себе обирають зручний та безготівковий спосіб оплати за проїзд, зросла удвічі. Про це свідчать дані ЛКП "Львівавтодор".

Якщо у перший тиждень безготівкою – загальною ЛеоКарт, банківською карткою чи смартфоном з підтримкою функції NFC, для оплати проїзду скористалося 16,3% пасажирів, то минулого тижня ця кількість вже становила 36,1%.

"З часу введення безготівкової оплати проїзду ми постійно моніторимо динаміку користування нею пасажирами громадського транспорту. Цифри показують, що з кожним тижнем ця кількість зростає. Відтак загалом маємо ріст оплати безготівково удвічі за два тижні. Це без врахування пільговиків" – повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

За інформацією ЛКП "Львівавтодор", вже понад 73 тис. пасажирів громадського транспорту Львова мають ЛеоКарт.

Нагадаємо, У бюджеті Львова на 2024 рік заплановано 392,8 млн грн на роботу безготівкової оплати у транспорті

Додамо, 11 грудня у Львові почала діяти безготівкова оплата у всьому громадському транспорті.  Згідно рішення виконкому вартість проїзду становить 20 грн під час розрахунку готівкою у водія, під час оплати банківською карткою проїзд вартує 15 грн, а з картою "ЛеоКарт" – 13 грн за одну поїздку. 

З 15 листопада у Львові стартував продаж загальних транспортних карток ЛеоКарт, її вартість становить 60 грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.