Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Брюховичі

Четвер, 4 січня 2024, 13:55

Суд повернув державі земельну ділянку лісового фонду в Брюховичах

Брюховичі

Селищна рада відчужила земельну ділянку з лісового фонду, якою незаконно заволоділа фізична особа.  

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Судом задоволено позов Галицької окружної прокуратури міста Львова про витребування з незаконного володіння земельної ділянки та повернення її у власність держави.

Мова йде про землю загальною площею більше 0,04 га, що знаходиться в смт. Брюховичі.

"Встановлено, що селищна рада, всупереч законодавству, незаконно розпорядилася землею державної власності, яка перебувала на праві постійного користування філії "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр" Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" – йдеться у повідомленні.

Своїм рішенням селищна рада відчужила земельну ділянку з лісового фонду, якою незаконно заволоділа фізична особа.

Прокуратура звернулась з позовом про витребування земельної ділянки, який районним судом було задоволено. Проте, з метою ухилення від виконання такого, відповідач поділив земельну ділянку на 7 частин – одну із них відчужив, що являлась предметом спору.

Відповідно, прокурори подали позов про витребування новосформованої ділянки, який заочним рішенням було теж задоволено – земельну ділянку витребувано у кінцевого власника.

Нагадаємо, вчора влада призупинила спірну забудову в Брюховичах.

Додамо, у грудні 2023 року у Львівській міськраді відбулось перше засідання робочої групи щодо будівництва на місці закинутої школи у Брюховичах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.