Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

ФБ Садового

Вівторок, 9 січня 2024, 12:15

У двох пошкоджених від ракетного обстрілу школах Сихова замінили вікна та двері

Львів

Відновити роботу навчальних закладів у звичному режимі можна планують вже 15 січня.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк розповів про деталі відновлення чотирьох навчальних закладів після ракетного обстрілу 29 грудня 2023 року.

Зокрема, у СЗШ №86 було пошкоджено 7 вікон, 2 дверей та димарі. Станом на сьогодні замінено усі вікна. Усі роботи виконані коштом міста.

У ліцеї "Сихівському" знищені 13 вікон різних розмірів, а також 15 склопакетів у окремих вікнах. Окрім цього, пошкоджено деякі двері. Вже замінені усі вікна, та триває заміна склопакетів у окремих конструкціях. Заклад буде готовим до проведення уроків 15 січня, як і планувалося. Усі роботи виконані коштом міста.

У садочку №78 вибито 25 вікон, 1 віконно-дверний блок, а також 4 склопакети у окремих вікнах і деякі двері. Наразі розпочато заходи із заміни вікон, але заклад вже з 9 січня відновить роботу у режимі чергової групи. Відновити роботу дитячого садка у звичному режимі можна буде вже 15 січня. Усі роботи виконуються коштом міста.

Найбільше постраждав ліцей "Оріяна": сильно пошкоджено понад 280 вікон, 111 дверей (з них 44 потребують заміни, інші ремонту). Станом на сьогодні, завдяки благодійній організації зроблено заміри пошкоджених вікон і дверей. Коштом міста вже встановлено 30 вікон на коридорах. Завтра у закладі почнуть монтувати ще 70 вікон коштом благодійного фонду.

Зараз очікують технічного звіту пошкодженої будівлі, щоб якнайшвидше відновити пошкодження. Орієнтовний початок відновлення навчання в цьому ліцеї – 15 січня. Впродовж певного часу навчання тут буде у дві зміни, поки всю будівлю не відремонтують.

Нагадаємо, 29 грудня російські окупанти атакували Львівщину 14 дронами Shahed та 15 ракетами. За інформацією ДСНС, кількість постраждалих зросла до 24 людей, були пошкоджені близько 18 будинків та 4 навчальні заклади (три школи і дитсадок). 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.