Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

П'ятниця, 12 січня 2024, 09:49

Третина львів'ян продовжують оплачувати проїзд готівкою

львівські маршрутки

За перший місяць після введення безготівковою оплати у громадському транспорті Львова 30% пасажирів платять 20 гривень за квиток готівкою.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк.

За його словами, в перший тиждень у громадському транспорті Львова безготівково оплачувало лише 16% пасажирів, а станом на зараз – вже понад 30%. Готівкою зараз оплачує майже 30% пасажирів, тоді як в перший тиждень паперовий квиток у водія купувало майже 44% людей.

"Більшість безготівкових оплат здійснюються за допомогою загальних ЛеоКарт. Поїздки з таким картками є найдешевшими і коштують 13 грн. На сьогодні пасажири придбали вже понад 78 тис. цих карток. До прикладу, якщо людина впродовж місяця оплачує 2 поїздки на день карткою ЛеоКарт, то її місячні витрати на проїзд складуть 780 грн. Тоді як при оплаті готівкою ця сума складає 1200 грн"  – пояснив Микола Власюк.

Валідації пільговими та учнівськими ЛеоКарт складають приблизно 40% від загальної кількості поїздок. Він наголосив, що за вчорашній день у Львові видали 1042 пільгові картки "Леокарт"

"Станом на ранок вже маємо 220 тисячі виданих персоналізованих "Леокарт" та 78 тисяч загальних карток, із них 6,5 тисяч – це студенти, 49 тисячі – учні. Це колосальна робота" – додав Микола Власюк. 

зазначимо, за перший місяць роботи безготівкової оплати на всіх маршрутах громадського транспорту у Львові контролери виписали 670 штрафів.

Нагадаємо, 11 грудня у Львові почала діяти безготівкова оплата у всьому громадському транспорті.  Згідно рішення виконкому вартість проїзду становить 20 грн під час розрахунку готівкою у водія, під час оплати банківською карткою проїзд вартує 15 грн, а з картою "ЛеоКарт" – 13 грн за одну поїздку. 

З 15 листопада у Львові стартував продаж загальних транспортних карток ЛеоКарт, її вартість становить 60 грн. 

Додамо, весною у Львові планують впроваджувати безкоштовні пересадки у маршрутках і електротранспорті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.