Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

dpsu.gov.ua

Вівторок, 16 січня 2024, 15:10

На Львівщині керівник підприємства за 4000 євро допомагав ухилянтам виїхати за кордон

затримання

Підприємство займається міжнародними перевезеннями, тому ухилянтів оформляли як водіїв трансферів.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон на своїй сторінці у Facebook.

Прикордонники викрили організовану злочинну групу, яка налагодила канал незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків під виглядом водіїв, що здійснюють перевезення пасажирів.

Як встановили правоохоронці, керівник підприємства, яке займається міжнародними перевезеннями, організував послуги з незаконного трансферу для чоловіків призовного віку. Для реалізації злочинного умислу чоловік долучив трьох спільників. "Бізнесмени" шукали клієнтів, які мали намір ухилитися від мобілізації та незаконно виїхати за кордон в особистих цілях.

"Для цього зловмисники укладали з псевдоводіями фіктивні договори про працевлаштування, надалі відомості відносно них вносились до системи "Шлях". Вартість такої "послуги" залежала від терміну перебування за кордоном. Квиток "в один кінець" вартував 4 000 євро з особи" – йдеться у повідомленні.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили транспортні засоби, які використовувалися для здійснення протиправної діяльності, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, печатки та штампи, чорнові записи та фіктивні документи на працевлаштування.

Слідчі поліції повідомили чотирьом фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.