Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДБР

dbr.gov.ua

Середа, 17 січня 2024, 13:14

Гринкевича звинувачують у махінаціях з закупівлі одягу для ЗСУ на мільярд гривень

ДБР

ДБР повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого раніше затримали за надання хабаря слідчому бюро.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Працівники ДБР повідомили про підозру львівському бізнесмену, одному з найбільших постачальників Міноборони, Ігорю Гринкевичу та ще чотирьом особам (директорів його підприємств та представника компанії), яких підозрюють у завданні державному бюджету збитків на майже мільярд гривень. 

Йдеться про оборудки із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

"Підприємець створив злочинну організацію для протиправного заволодіння бюджетними коштами. Він уклав договори з Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу. Зокрема, компанії львівського бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

До виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України. Згідно з проведеними експертизами, державі завдано шкоди на понад 934 мільйони гривень" – йдеться у повідомленні.

Наразі її усіх затримано та вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, постачальника одягу для ЗСУ Ігоря Гринкевича, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування.

30 грудня 2023 року йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429,440 млн грн, а у січні цього року АРМА знайшла у Гринкевичів елітну нерухомість, автомобілі та зброю

Голова Львівської ОВА Максим Козицький, заявив, що ніяк не причетний до можливої протиправної діяльності Ігоря Гринкевича в Міноборони, а Міністерство оборони розірве договори з компаніями Гринкевича, якого затримали за хабар.

Також Львівська обласна рада розірвала меморандум з благодійним фондом, представником якого є Гринкевич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.