Полковник ЗСУ та львівський підприємець організували схему відкатів на закупівлях для військових

П'ятниця, 19 січня 2024, 14:48

Полковник за 45 тисяч доларів хабару обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ на 36 мільйонів гривень.

Про це повідомляє СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Facebook.

Служба безпеки викрила ще одну схему розкрадання державних коштів на оборонних замовленнях для Сил безпеки та оборони України.
 
У Києві "на гарячому" затримали начальника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та його спільника – гендиректора компанії-постачальника оборонних товарів.
 
"Мова йде про полковника ЗСУ та керівника Львівської компанії, які налагодили схему "відкатів" під час укладання контрактів. За даними слідства, військовий посадовець мав отримати від підприємця хабар у розмірі майже 45 тис. доларів США. За цю суму він обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ" – йдеться у повідомленні.
 
 
СБУ затримала обох фігурантів під час передачі першого "траншу" - 14,6 тис. американських доларів. При цьому сума запланованої угоди підприємця із Збройними силами становила 36 млн грн.
 
У ході більше 30 обшуків на робочих місцях та за адресами проживання фігурантів у Києві та Львові вилучено:
- комп’ютери, мобільні телефони, носії електронної інформації, документи та чорнову бухгалтерію з доказами злочинної схеми;
- майже 10 млн готівки у гривневому еквіваленті, походження якої з’ясовується.
 
Наразі обом затриманим повідомлено про підозру. Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави – 10 млн грн кожному.
 
Триває розслідування, встановлюються й інші можливі учасники вказаної протиправної схеми.
 
Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми, з конфіскацією майна.

Мітки: затримання, махінації, новини львова, СБУ Львівщини