Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

повітряна тривога

Вівторок, 23 січня 2024, 10:32

Російські окупанти випустили по Україні понад 40 ракет різних типів

повітряна тривога

Російські окупанти випустили по території України 41 ракету, 21 з них збили сили ППО.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Сьогодні вночі, 23 січня, в Україні оголошували повітряну тривогу, російські окупанти випустили 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400, 15 крилатих ракет, 8 ракет Х-22, 12 балістичних ракет та 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Протиповітряною обороною було збито 21 ракету.

"Вночі 23 січня 2024 року противник завдав комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Усього протягом ночі зафіксовано 41 засіб повітряного нападу противника, більшість випущених ракет тих типів, що атакують по балістичній траєкторії:

- 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 з Бєлгородської обл. – у напрямку Харківщини;

- 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (район пусків – Енгельс, рф.);

- 8 ракет Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з Брянська та Орловська обл. – у напрямку Харківщини та Сумщини;

- 12 балістичних ракет "Іскандер-М" (район пусків – Бєлгородська та Воронезька обл.);

- 2 керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34 (район пусків – Белгородська область – рф).

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони знищено: 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55; 5 балістичних ракет "Іскандер-М" та одну керовану авіаційну ракету Х-59" – йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, внаслідок цієї атаки п’ятеро людей загинули, ще щонайменше 40 постраждали. Зокрема, у Києві та області пошкоджено багатоповерхівки, приватні будівлі, господарчі споруди та автомобілі, у Дніпропетровській області внаслідок атаки по Павлограду одна людина загинула.

У Харкові окупанти влучили у два багатоповерхові будинки. За попередніми даними, троє людей загинули, ще близько 30 постраждали.

Додамо, востаннє Львівщину атакували 29 грудня 2023 року. Тоді Львів зазнав масованої ракетної атаки: загинула одна людина, 24 – постраждали, а вибухова хвиля пошкодила більше 10 житлових будинків, три школи та дитячий садок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.