Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 23 січня 2024, 12:49

Львівська ТВК зареєструвала двох нових депутатів Львівської облради

Львівська облрада

Львівська обласна ТВК зареєструвала Миколу Фрея та Олега Іваша депутатами Львівської обласної ради від Європейської Солідарності.

Про це повідомив представник Громадянської мережі "Опора" у Львівській області Тарас Радь на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Вчора, 22 січня, Львівська обласна територіальна виборча комісія зареєструвала двох депутатів Львівської обласної ради від партії Європейська Солідарність, якими стали Микола Фрей та Олег Іваш.

На засіданні ТВК були присутні 13 з 18 членів комісії. 

"Зареєструвати депутатом обласної ради від Європейської Солідарності Олега Іваша: "за" 11 голосів і 2 "утрималось". Рішення прийнято. Зареєструвати депутатом обласної ради від Європейської Солідарності Миколи Фрея: "за" 11 голосів і 2 "утрималось". Рішення прийнято" – написав Тарас Радь.

Зазначимо, Олег Іваш замінив Володимира Квурта, який помер 28 грудня 2022 року, а Микола Фрей – Михайла Дзюдзя, якого засудили до 5 років позбавлення волі за хабар.

Водночас кандидатури інших кандидатів у депутати члени ТВК не підтримали. Це кандидатка від Європейської Солідарності Орислава Хомик (замість Олеги Березюк), кандидат від Голосу Мирослав Карпінський (замість Іванни Герус).

 

Додамо, у серпні 2023 року комісія Львівської облради доручила напрацювати звернення до ЦВК щодо бездіяльності Львівської ТВК з заміщення депутатів, які достроково склали повноваження.

Через це у жовтні того ж року обласна ТВК зареєструвала Ярослава Гасяка і Миколу Біляка депутатами облради від ЄС, а Назарія Островського – депутатом від Української Галицької Партії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.