Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

світлофор у Львові

Вівторок, 30 січня 2024, 15:04

На проспекті Чорновола та вулиці Липинського змінили роботу світлофорів

світлофор у Львові

На декількох ділянках цих вулиць тепер "зелена хвиля" для світлофорів і можна проїхати без зупинок.    

Про це повідомляє ЛКП "Львівавтодор" на своїй сторінці у Facebook.

Фахівці ЛКП "Львівавтодор"  запустили режим координованого керування світлофорами "зелена хвиля" на проспекті Чорновола та вулиці Липинського.

Зокрема, синхронізували роботу світлофорних об’єктів: вул. Липинського – вул. Замарстинівська, вул. Липинського – вул. Бетховена, вул. Липинського, 50А. Швидкість руху, при якій можна проїхати світлофорні об’єкти без зупинок, складає 45-50 км/год.
 
"Зазначимо, що в зазначений проєкт координації не включено перехрестя вул. Липинського – вул. Промислова, оскільки там змонтований іншого типу дорожній контролер, а також він працює в адаптивному режимі регулювання та режимі пріоритезації трамвайного руху. Світлофорний об’єкт буде реконструйовано під час ремонту вул. Миколайчука" – пояснили у "Львівавтодор".
 
 
Крім цього, синхронізували світлофори, що розташовані: просп. Чорновола – вул. Зернова; просп. Чорновола – СШ №53; просп. Чорновола – вул. Під Дубом; просп. Чорновола (велопереїзд); просп. Чорновола – вул. Хімічна. Координація працює у напрямку від центру міста, щоб водії могли без зупинок проїхати вищезазначену ділянку та скоротити час проїзду.
 
"Питання включення в цей проєкт світлофорного об’єкту на просп. Чорновола – вул. Зернова було непростим, оскільки між ним та наступним світлофорним об’єктом є нерегульований пішохідний перехід. Також досить складну конфігурацію має перехрестя просп. Чорновола – вул. Під Дубом: нерегульований виїзд після регульованого пішохідного переходу та досить часто значну чергу для виконання лівого повороту, яка сповільнює рух автомобілів, що продовжують рух просп. Чорновола" – йдеться у повідомленні.
 
 
Варто також зазначити, що ефективність координації між першими двома світлофорними об’єктами у пікові години значно знижується через суттєве збільшення навантаження на перегін просп. Чорновола між вул. Зернова та СШ №53, а також збільшення кількості пішоходів, які користуються нерегульованим пішохідним переходом.
 
Нагадаємо, минулого тижня, у Львові на вулиці Городоцькій налаштували світлофори за принципом Зеленої хвилі світлофор Тепер автомобілі, які рушили на зелене світло біля "Привокзального ринку" без зупинки проїдудь три світлофори до перехрестя з вул. Кульпарківською. 
 
Згодом, ще на одній ділянці вулиці Городоцької змінили роботу світлофорів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.