Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Червоноградська міськрада

chg.gov.ua

Вівторок, 13 лютого 2024, 10:50

Депутати Червонограда вирішили працювати дистанційно через небезпеку вручення повісток

Червоноградська міськрада

Після візиту представників ТЦК на сайті Червоноградської міськради зʼявився проєкт рішення про проведення сесій у дистанційному режимі.

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Червоноградської міської ради 9 лютого 2024 року.

На сайті Червоноградської міськради оприлюднили проєкт рішення про внесення змін до регламенту міської ради щодо затвердження порядку проведення засідань ради в дистанційному режимі.

Зокрема, йдеться про проведення засідань Червоноградської міськради в режимі відеоконференції на період дії воєнного стану.

У проєкті рішення зазначено, що засідання ради у дистанційному режимі необхідні для "з метою забезпечення безпеки депутатів та працівників ради у зв’язку з інтенсивними обстрілами території територіальної громади, у зв’язку із руйнуванням приміщення ради".

Дистанційні засідання проводяться на підставі розпорядження Червоноградського міського голови, а у разі його відсутності або невмотивованої відмови – секретарем ради або депутатами ради, які становлять не менш як одну третину від її загального складу, або постійною комісією ради.

При цьому, трансляція дистанційного засідання може бути обмежена рішенням міської ради "в разі розгляду на засіданні ради питань, що містять інформацію, розголошення якої може завдати істотної шкоди інтересам національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку, охорони здоров'я населення, захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя, може спричинити загрозу виникнення заворушень чи кримінальних правопорушень, а шкода від оприлюднення такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні".

Зазначимо, наприкінці січня цього року під час засідання сесії Червоноградської міської ради представники ТЦК вручили повістки сімом депутатам, а ще трьом депутатам повістки не вручити, бо їх не було в сесійній залі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.