Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Червоноград

krystynopol.info

Четвер, 16 листопада 2023, 12:05

Депутати не проголосували за перейменування Червонограда

Червоноград

Депутати Червоноградської міськради не проголосували звернення до ВРУ щодо перейменування міста та зняли це питання з розгляду.

Про це повідомила Червоноградська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 16 листопада, на сесії Червоноградської міськради депутати не проголосували звернення до Верховної Ради України щодо перейменування Червонограда.

"Депутати не дійшли згоди щодо рішення "Про звернення до депутатів Верховної ради України щодо перейменування Червонограда", відтак рішення знято з розгляду" – йдеться у повідомленні.

За інформацією "Ехо Червонограда", активісти в залі вимагали залишити діючу радянську назву міста – Червоноград. Також не відомо, чи повернуться депутати до цього питання під час наступної сесії.

Нагадаємо, у серпні цього року Український інститут національної пам'яті рекомендував перейменувати Червоноград на Кристинопіль, що є історичною назвою цього міста до 1951 року.

Через це у вересні депутати вирішили створити спеціальну робочу групу для проведення консультацій з громадськістю, яка затвердила перелік із 14 назв, який мають надати мешканцям для голосування.

Натомість 8 жовтня на громадських зборах щодо перейменування Червонограда присутні виступили проти цієї ініціативи та не дали слова представнику Українського інституту нацпам'яті.

Додамо, у червні цього року Національна комісія зі стандартів державної мови рекомендувала перейменувати 24 населених пункти Львівщини, які пов'язані з російською імперською політикою. У цей перелік включили Червоноград й село Червоне у Золочівському районі.

Однак через декілька днів комісія скасувала своє рішення про перейменування Червонограда та смт Красне.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.