Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 1 березня 2024, 11:43

Львівська міськрада виплатила компесації за вибиті вікна на Науковій лише 54 мешканцям

Львів

Загалом у міськраді зафіксували 128 звернень щодо компенсації за вибиті вікна та двері, внаслідок ракетного удару, у житлових будинках на вулиці Науковій.

Сьогодні, 1 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про затвердження спсику мешканців Львівської міської територіальної громади, яким надаватиметься матеріальна допомога на ліквідацію наслідків ракетного удару 15 лютого.

Згідно з рішенням, додатково затвердили ще 28 адрес на вул. Науковій, де ударною хвилею повибивало вікна та двері у житлових будинка. Загалом до міської ради за компенсацією звернулися 128 мешканів, але наразі лише 54 виплатили кошти.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради у пошкоджених будинка на Науковій вікна допомагає відновити Американська організація Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G. Buffett Fondation (HGBF). 

Вона замінює пошкоджені вікна у житлових будинках за адресами: вул. Наукова, 2, 4, 6, 8, 12, 16, 20, 30, 34 та вул. Тролейбусна, 12, 14. А також у трьох закладах освіти – ліцей №45, ЗДО №69 та ЗДО №169.

"Всього тут буде замінено 579 вікон. Роботи вже виконані у будинках на вул. Науковій, 12 і 16. Також розпочата заміна вікон у будинку на вул. Науковій, 8" – повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Зазначимо, раніше щодо компенсації коштів за вибиті вікна внаслідок ракетного удару, звернулося більше 200 осіб, а повний пакет документів подало лише 32 мешканців.

Нагадаємо, вранці, 15 лютого, під час ранкової повітряної тривоги, російські окупанти випустили по території Львівщини крилаті ракети, які влучили у інфраструктурний об'єкт у Львові та пошкодили навколишні житлові будинки.

Додамо, у Львові внаслідок ракетної атаки постраждали троє людей та пошкоджено 19 житлових будинків та вибито понад 400 вікон.

Крім цього, після ракетної атаки у Львові постраждали 12 компаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.