Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Брюховичі

візуалізація

Вівторок, 5 березня 2024, 13:01

Пелчинський Чаплінський готує для елітних пенсіонерів футуристичну утопію у Брюховичах

Брюховичі

У центрі Брюхович планують збудувати комплекс з термальним басейном, готелем та житловими будинками.

У п'ятницю, 1 березня, на засіданні архітектурно-містобудівної ради обговорювали проєкт будівництва багатофункційного комплексу з приміщеннями громадського призначення, підземними автостоянками та об'єктами інженерної інфраструктури на вул. Курортній у смт Брюховичі.

Ділянка знаходиться в центрі смт Брюховичі поруч із лісопарком, однак не входить в історичний ареал міста. Крім цього, територія густо засаджена соснами. Загальна площа ділянки майже 10 га.

За словами головного архітектора проєкту Юліана Чаплінського у 2017 році затвердили детальний план цієї території зі забудовою та житлом. Однак тоді у міськраді забудовники порадили берегти природу. Зараз соціологічна служба провела дослідження з мешканцями та визначила за результатами, що їм бракує міських сервісів, типу торгового центру чи розважального дитячого комплексу, школи, парків та приватних лікарень.

"В процесі дослідження цієї ділянки виявилося, що на ділянці поруч є актуальні дослідницько-експлуатаційні свердловини. Вони не працюють, але ми знайшли власників цих ділянок і знайшли документацію 1989 року щодо води та рекреаційних можливостей в тому регіоні. Виявилося, що ця вода має більш як 40 градусів з дуже потужним тиском. І вона не для пиття, а більше про хвороби опорно-рухового апарату" – пояснив Юліан Чаплінський.

Забудовник планує розпочати буріння двох свердловин та облаштувати гарячий відкритий басейн 60x30 м. Також вирішили залишити посередині озеленення, а забудовувати її по зовнішньому периметру.

Відтак тут пропонують звести двоповерховий торговий центр, фудкорт, а також готель зі спа-центром та медичним центром. Крім цього, тут передбачають житлові будинки.

"Розраховуємо на те, що основною аудиторією мали б стати люди, які на пенсії хочуть жити біля відкритого басейну, який працює цілий рік. Люди, які б хотіли жити біля СПА та мали можливість отримати медичні послуги, запросити медсестру й поставити крапельницю. У пішій доступності мати весь спектр послуг" – додав Юліан Чаплінський.

Також є задум створити суцільний підземний паркінг на тисячу машиномісць, щоб забезпечити неможливість паркування на вулиці. 

Замовником будівництва є ТОВ "БЕСТ ПРОПЕРТІЗ". За даними аналітичної системи YouControl фірма заснована лише 6 місяців тому у Львові та займається організацією будівництва будівель

Власником компанії є Володимир Феник, який раніше був керівником ПП "Львівська мрія-буд" а також учасником ТзОВ "Парус Девелопмент"

Зазначимо, що поруч із проєктованою ділянкою знаходиться відома недобудована школа, щодо якої тривають судові процеси.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.