Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

блокада кордону

Понеділок, 11 березня 2024, 10:02

Польські фермери розблокували пункт пропуску Краківець орієнтовно до 13 березня

блокада кордону

Натомість у пунктах пропуску "Ягодин" та "Шегині" проїзд вантажівок в бік Польщі повністю заблокований.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

У ніч з 8 на 9 березня польські фермери припинили блокування пункту пропуску "Краківець", однак вони продовжують блокувати рух вантажівок на пʼяти інших напрямках.

Крім цього, фермери вже анонсували відновлення протестів на цьому напрямку орієнтовно з 13 березня.

Водночас речник зауважив, що у пункті пропуску "Краківець" рух відбувається інтенсивно, але черга з вантажівок на території Польщі близько 600 вантажних транспортних засобів.

На інших 5 напрямках, за його словами, в чергах зараз залишаються 1700 вантажівок. Демченко також зазначив, що по двох напрямках проїзд вантажівок повністю заблокований в бік Польщі. Це "Ягодин" та "Шегині". 

Раніше 9 березня повідомляли, що фермери планували розблокувати пункт пропуску "Краківець" до 13 березня.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин". Зазначимо, у "Медиці" блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

Також 19 лютого польські фермери намагалися заблокувати рух потягів у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", а вчора вони перекрили залізницю біля "Медики" і висипали зерно з вагона.

Крім цього, 20 лютого польські фермери перекрили рух для усіх видів транспорту у пунктах пропуску "Долгобичув – Угринів", "Зосін – Устилуг" та "Гребенне – Рава-Руська".

Додамо, Генеральна консулка Польщі у Львові назвала дії поляків на кордоні ганебними та вибачилася перед українцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.