Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

блокада кордону

google.image

Середа, 21 лютого 2024, 11:15

Генеральна консулка Польщі у Львові назвала дії поляків на кордоні ганебними та вибачилася перед українцями

блокада кордону

Вона висловила переконання, що це не може бути справою її співвітчизників.

Про це Генеральна консулка Польщі у Львові написала на своїй сторінці у Facebook.

Еліза Дзвонкевич вибачилася перед українцями за дії своїх співвітчизників на польсько-українському кордоні. Вона зазначила, що з любові до своєї батьківщини не може вдавати, що не бачить "ганебних дій" на кордоні. 

Дипломатка нагадала про події Варшавського повстання 1944 року, про які дізналася в підлітковому віці. Зокрема вона згадала про відмову радянських військ дозволити посадку літаків союзників на підконтрольній їм території.

"Я думала, що так ганебно можуть поводитися лише росіяни. Зрештою, призначена для повстанців допомога, цілковито випадково скинута з цих літаків на околиці Варшави і опинилася в руках німців. Як підліток, я була переконана, що тільки росіяни можуть спокійно дивитись, як інші народи стікають кров’ю, що ми, поляки, ніколи чогось подібного б не зробили. А сьогодні що роблять "польські" фермери і перевізники? Не вірю, що це поляки… Справжній поляк ніколи не вдарить ножем у спину сусідньому народу, який воює за свою свободу" – написала Еліза Дзвонкевич.

Вона пояснила, що її заява стосується не вимог страйкарів, а форми протесту.

"Ганьба і сором. Перепрошую, Україно, яка воює, перепрошую" – додала Еліза Дзвонкевич.

Консулка опублікувала фотографію картини, яку їй подарував український художник на знак вдячності за допомогу поляків українцям після повномасштабного нападу Росії на Україну.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".  Зазначимо, у Медиці блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

Додамо, 19 лютого польські фермери намагалися заблокувати рух потягів у пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ, а вчора вони перекрили залізницю біля Медики і висипали зерно з вагона. Також в цей час  польські протестувальники перекрили рух авто та автобусів у трьох пунктах пропуску.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.