Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 29 березня 2024, 15:52

ТМО №2 отримало пологові відділення та поліклініку у межах реорганізації третього ТМО

медичний заклад у Львові

У місті завершують приєднання Третього медичного об’єднання до ТМО №2.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 28 березня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про затвердження передавального акта КНП "Львівське клінічне територіальне медичне об'єднання акушерства та гінекології" (ТМО №3).

Як пояснила керівниця управління охорони здоров'я Львівської міської ради Марта Матюшко, це останній етап приєднання закладів ТМО №3 до КНП "Львівське територіальне медичне об’єднання "Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги" (ТМО №2).

Йдеться про такі заклади, як пологове та гінекологічне відділення на вул. Рапопорта, гінекологічне відділення на вул. Русових, поліклініка на вул. Озаркевича, а також амбулаторії на вул. Величковського та вул. Олени Степанівни.

Вона додала, що у серпні 2023 року КНП "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" (ТМО №1) уже передали пологовий будинок на вул. Мечникова, який раніше був у складі ТМО №3. Тепер це лікарня святої Анни.

Нагадаємо, у Львові з травня 2023 року розпочали реорганізацію ТМО №3. Це пов’язано з тим, що через низку причин, воно стало фінансово неспроможним та не мало перспектив для розвитку. Третє медоб'єднання діяло у Львові з січня 2022 року. 

Додамо, у червні 2021 року депутати міськради прийняли концепцію розвитку галузі охорони здоров'я на території Львівської МТГ, що передбачає злиття львівських лікарень у три територіальні медичні об'єднання. 

Перше ТМО у Львові – "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" – зареєстрували наприкінці 2021 року, воно має три відокремлені підрозділи: лікарня святого Пантелеймона, лікарня святого Луки та лікарня святого Миколая.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.