Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Будинок профспілок

opl.lviv.ua

П'ятниця, 10 травня 2024, 14:19

Суд постановив повернути Будинок профспілок у Львові в приватну власність

Будинок профспілок

Господарський суд визнав право власності на Будинок профспілок у Львові за Об'єднанням профспілок Львівщини.

Про це повідомляє Об'єднання профспілок Львівщини на своїй сторінці у Фейсбуці.

Господарський суд Києва відхилив позов Галицької окружної прокуратури Львова у справі про незаконну реєстрацію права приватної власності на Будинок профспілок, що на проспекті Шевченка, 7 у Львові.

Прокуратура вимагала передати будівлю у комунальну власність.

"Прокуратура хотіла скасувати ухвалу Львівської обласної ради від 1994 року про виключення з комунальної власності Будинку профспілок на просп. Шевченка, 7 у Львові. Однак наш будинок не був у комунальній власності, адже ще у 1949 році рішенням виконкому Львівської міської ради його передали у власність обласній Раді професійних спілок як компенсацію за раніше вилучене "для потреб держави" майно.

Тобто ніхто профспілкам нічого не дарував, а в нас забрали будинок №4 на сучасній пл. Григоренка, який передали управлінню МВС, натомість нам передали будинок на сучасному просп. Шевченка, 7" – йдеться у повідомленні.

В Об'єднанні профспілок Львівщини пояснили, що суд визнав законним рішенням виконкому Львівської міської ради у 1949 році, тому відмовив прокуратурі в задоволенні позову. 

Нагадаємо, на початку лютого цього року Агентство з розшуку та менеджменту активів оголосило конкурсний відбір управителя на Будинок профспілок, який вони отримали на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду Києва від 15 вересня 2023 року.

А у травні 2023 року Об'єднання профспілок Львівщини звернулося до президента, заявляючи про втручання держави у законну статутну діяльність профспілок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.