Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

luchesk.com.ua

Четвер, 9 травня 2013, 14:55

Набув чинності закон щодо внесків до ПФ українцями, які працюють за кордоном

Закон України "Про внесення змін до деяких законів України про добровільну сплату єдиного внеску" опубліковано у газеті "Урядовий кур'єр" № 16 від 8 травня 2013 р. та набув чинності з наступного після публікації дня - 9 травня.

 

Зокрема, українцям, що працюють за кордоном, надана можливість добровільної участі у солідарній або накопичувальній системі пенсійного страхування, а також визначені розміри внеску при добровільній сплаті страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Також законодавчими змінами врегульовані питання сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України в іноземній валюті розташованими за межами України підприємствами, установами, організаціями (у тому числі міжнародними) за її працівників-громадян України, а також громадянами України, які працюють за межами країни.

Крім цього, законом врегульовано питання одноразової сплати застрахованою особою єдиного внеску за попередні періоди (у тому числі за період з 1 січня 2004 р. по 31 грудня 2010 р.). При цьому сума сплаченого єдиного внеску за кожний місяць такого періоду не може бути менше мінімального і більше максимального страхового внеску, встановленого на дату укладення договору.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 р. розмір мінімальної пенсії в Україні встановлений на рівні 894 грн. Середній розмір пенсії складає 1454 грн.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.