Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

newsbalt.ru

Вівторок, 2 липня 2013, 21:12

Без вільної Тимошенко та толерантності до геїв, Україна Європі не потрібна — Ауштрявічюс

Одна з передумов підписання Угоди про асоціацію між Украєїною та Європейським союзом є звільнення Юлії Тимошенко та толерантість до сексуальних менших, але навіть за виконання цих умов немає гарантій про успішну угоду.

Про це сьогодні на міжнародному семінарі розповів віце-спікер Сейму Литовської Республіки, екс-голова переговорної групи Литви з ЄС Пятрас Ауштрявічюс, повідомляє кореспондент Варіантів.

Також Пятрас Ауштрявічюс заявив що Угода про асоціацію  це перший крок до членства у Європейському Союзі. На час прийняття Литвою членства у ЄС литовська католицька церква підтримувала цю ідею. Проте сьогодні церква не вдоволена толерантністю до сексуальних меншин.

Литва не вагалася у виборі між Європою та Росією, тому у 1998 році підписала Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Україські керівники досі ж не мають чіткої позицію стосовно партнерства.

Політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач, який також виступив на семінарі, розповів, що йморність успішної угоди між Україною та Європейським Союзом не дуже велика. Адже Україна виконала умови ЄС лише частково: звільнила з-під варти Юрія Луценка, а Тимошенко досі за гратами. Також реформа правоохоронних органів проведена не до кінця. Також є багато інших вимог, які Україна або проігнорувала, або виконала частково.

Крім цього, за словами Володимира Горбача, перед підписанням угоди, Російська Федерація може "переманити" Президента України на свою сторону вигідною пропозицією щодо нафти та газу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.